Wacker Neuson1

Ophoogzand

kalksteen grijs

Wat is ophoogzand / straatzand / vulzand?

Ophoogzand/straatzand (of vulzand) is zand voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten en andere oppervlakken of dichten van vijvers. Ook kan het gebruikt worden als fundering onder straatwerk/bestrating, terras, oprit of parkeerplaats.

Hoe maak je ophoogzand / straatzand / vulzand glad?

Dit zand is goed af te rijen (uitvlakken met een lange lat), waardoor je gemakkelijk bezig kunt met de bestrating en geen last hebt van oneffenheden in de ondergrond.

Klopt het dat ophoogzand / straatzand / vulzand voordelig is?

Aan de korrelgrootte en vorm worden vrijwel geen eisen gesteld (behalve dat het niet vervuild mag zijn) en het wordt dan ook niet gezeefd. Om die reden is dit zand het meest voordelige soort.

Prijs op aanvraag

Metselzand

kalksteen grijs

Wat is metselzand?

Metselzand is zand dat in combinatie met metselspecie, zandcement of betonmortel en water wordt gebruikt voor het metselen van o.a. stenen. Metselzand kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Zoals een goede basis voor muren of (kleine) funderingen. Ook is het mogelijk om er een recht en stevig (tuin)pad of oprit mee aan te leggen.

Wat is het verschil tussen metselzand en ophoogzand.

Het grote verschil tussen metselzand en ophoogzand is de korrelgrootte. Metselzand is gezeefd op een specifieke grootte (0-2mm). Deze korrelgrootte speelt een cruciale rol en daarom is ophoogzand niet geschikt voor het maken van metselmortel.

Wat kost metselzand?

Prijs op aanvraag

ADRES / TELEFOON

  • Heeghstraat 78
  • 6942 PG Didam
  • Algemeen: 0316-221465
  • Werkplaats: 0316-225949
  • Handel: 06-23732126
  • Planning: 06-22517982
keyboard_arrow_up